BSE Ymond aanwezig op RoDeKo sluitkooldag te Warmenhuizen

Op 16 januari is BSE Ymond aanwezig op de sluitkooldag van telersvereniging RoDeKo met het Agro Reel Systeem. Deze vollegrondsgroentenbeurs zal worden gehouden aan de Heemtweg 5 (firma B4Agro BV) te Warmenhuizen.

Tijdens deze gezellige laagdrempellige middag (11:00 tot 17:00 uur) is er de mogelijkheid om het Agro Reel System te bekijken. Onze medewerkers zijn ter plaatse aanwezig om alle vragen van belangstellenden te beantwoorden. Door de beperkte beschikbare ruimte zal het niet mogelijk zijn om ter plekke een demonstartie te geven. Er is wel video material aanwezig van het system in actie voor de aanwezigen die hier meer over willen weten.

Heeft u interesse in ons system en heeft u de mogelijkheid aanwezig te zijn, dan nodigen wij hierbij van harte uit. Intree is gratis, voor een drankje en een hapje wordt gezorgd. Ook is er een springkussen voor de kleintjes die natuurlijk ook van harte welkom zijn.

BSE Ymond bouwt nieuw bovenleiding hoogte meetsysteem

Voor toepassing op het spoor bouwt BSE Ymond momenteel een nieuw meetsysteem ten behoeve van het meten van de rijdraadhoogte. Het nieuwe meetsysteem wordt geleverd met data logger. Hierdoor kan de data (hoogteverloop van de bovenleiding over een bepaald tracé) worden opgeslagen en achteraf worden geanalyseerd. Het nieuwe systeem zal in Spanje ingezet gaan worden.

Het systeem is in staat metingen te doen op bovenleiding die tussen de 3,5 en 5,5 meter boven de spoorstaaf hangt. Dit terwijl variaties in rijdraadhoogte worden opgevangen doordat het systeem steeds meebeweegt met de rijdraad. De hoogte wordt continu weergegeven op een groot digital LED display. De zijdelingse positie van de bovenleiding kan handmatig worden afgelezen op de liniaal die tegen de bovenleiding aan zit.

Met de bouw van het nieuwe meetssysteem zijn er weer een aantal aanpassingen doorgevoerd om het systeem nog functioneler en duurzamer te maken. Hierdoor worden producten van BSE Ymond steeds beter, omdat feedback uit de praktijk meegenomen wordt in het ontwerp van de volgende machine.

BSE Ymond bouwt derde AGRO Reel Systeem

Inmiddels geniet het AGRO Reel system al veel bekendheid onder leliekwekers, ijsbergsla producenten en personen binnen veell andere teelten waarin het system zeer goed toegepast kan worden. Voor een leliekweker heft BSE Ymond inmiddels een nieuw AGRO Reel system gebouwd. Dit is alweer het derde system wat opgeleverd gaat worden.

Met het bouwen van ieder nieuw AGRO Reel systeem wordt het systeem steeds door ontwikkeld. Vergeleken met het eerste system is het nieuw gebouwde system een stuk compacter en ook eenvoudiger uitklapbaar en inklapbaar. Hierdoor behoudt het syteem al haar voordelen en biedt het bovendien nog meer gebruikersgemak.

Ook het derde systeem is uitgevoerd met electrisch proportionele regeling van de hydraulische functies. Snelheden kunnen hierbij traploos en zeer nauwkeurig worden ingesteld vanuit de trekker.

Lees hier wat het gebruik van vliesdoek kaan betekenen in de lelieteelt!

AGRO Reel System op “Open middag sluitkoolplatform” te Dirkshorn

Op zaterdag 12 september organiseerde de kerngroep sluitkool, RoDeKo en Proeftuin Zwaagdijk de open middag sluitkoolplatform in Dirkshorn. Hier was BSE Ymond aanwezig voor het geven van een demonstratie van het AGRO Reel System. Het system werd zeer positief ontvangen door de aanwezigen. Het is system kan mogelijk voor nog meer gewassen toegepast worden als waar tot nu toe aan gedacht werd.

AGRO Reel System succesvolle demodagen Vledder en Julianadorp

Op 21 augustus te Vledder en 26 augustus te Julianadorp is met success het Agro Reel System gedemonstreerd op de Lelie proefvelden. Het nieuwe unieke system van o.a. vliesdoek aanbrengen werd zeer positief ontvangen door de vele aanwezige lelietelers. Het voorkomen van vorstschade kan een groot voordeel betekenen voor het gewas. Er is hierbij minder schade aan het gewas zelf en men kan fors besparen op bestrijdingsmiddelen gedurende het groeiseizoen.

BSE Ymond aanwezig op open dagen ROL op 20/21 Augustus 2015

Op 20 en 21 augustus zal stichting ROL open dag houden te Vledder (nabij Steenwijk/Wolvega). BSE Ymond zal hier aanwezig zijn met haar Agro Reel Systeem. ROL (Regionaal Onderzoek Lelieteelt in Noord- en Oost Nederland) is een stichting die teelt technisch onderzoek doet voor deze regio. Tijdens deze open dagen wordt de laatste stand van zaken op de testvelden besproken onder de belanghebbenden die op deze open dag aanwezig zijn.

Omdat vliesdoek een spectaculaire invloed kan hebben op het voorkomen van vorstschade aan het gewas is BSE Ymond dit jaar aanwezig op deze open dag. Het Agro Reel Systeem zal daar ook zijn om de functie uit te kunnen leggen aan de aanwezigen.

Lees hier meer over de resultaten van het gebruik van vliesdoek ter voorkoming van vorstschade bij de lelieteelt in het vroege voorjaar.

Lees hier meer over de open dagen bij stichting ROL

BSE levert nieuwe haspelbok

BSE Ymond heeft recentelijk een haspelbok voor een klant op het spoor geleverd. De unit kan eenvoudig op een railgebonden of rail/weg voertuig worden gemonteerd met vier boutverbindingen. De haspelbok is voorzien van een remklauw om rijdraad onder spanning uit te rollen. De meenemers op de haspelas zorgen ervoor dat de rijdraadrol niet gaat slippen over de haspelas. De haspelbok heft een laadcapaciteit van 1500 kg.

Demonstratiedag AGRO Reel System 18 Juli!!!

Op 18 Juli aanstaande organiseren wij een demonstratiedag voor ons recent ontwikkelde AGRO Reel system. Zo kunt u met eigen ogen bekijken hoe ons  systeem werkt en welke voordelen het biedt. Deelname aan deze dag is geheel kosteloos. Schrijf u hier in.

Het BSE AGRO Reel System is een unieke machine om doek breed neer te leggen. De machine kan achterop of voorop een tractor gemonteerd worden om zo o.a vliesdoek, vervroegingsdoek of wildnet tot 18 meter breed te leggen. Voordelen hierbij zijn onder andere:  minder gewasschade en minder benodigde arbeid voor het neerleggen en weghalen van het doek.

 

Demonstratie video BSE Agro Reel System online!

BSE Ymond heeft een nieuw innovatief en arbeidsbesparend haspelsysteem ontwikkelt voor het efficient breed afrollen/neerleggen en oprolllen van vliesdoek, vervroegingsdoek en wildnet. Deze typen doek/net worden in vele takken van de agrarische sector toegepast. Hieronder vint u een demonstratie video van onze nieuwe machine in actie!

Kijk hier voor meer informative over het BSE Agro Reel System!