TATA Steel laagwerker

Onze speciaal voor Tata Steel ontwikkelde laagwerker Voor Oxystaalfabriek 2 van TATA Steel  IJmuiden heeft BSE Ymond recent een laagwerker ontwikkeld en gebouwd. De laagwerker maakt onderhoud, inspectie en het verwisselen van segmenten in de gietput van de continugietmachines veiliger en efficiënter. Onderhoudspersoneel manoeuvreert eenvoudig naar de juiste plaats vanaf het platform, die in de put naar beneden wordt gelaten. Hierdoor is het niet meer nodig dat deze mensen in klimharnassen over bestaande installaties heen klimmen, met alle gevaren die daarbij horen.

De laagwerker is uitgerust met een eigen dieselmotor als krachtbron en kan daardoor volledig zelfstandig opereren. De hydraulische installatie zorgt voor de aandrijving van de wielen en het hijsmechanisme. Het bordes is zeer stabiel door het unieke hijsmechanisme met schaarconstructie. Voor extra werkbereik is het bordes uitgerust met uitschuifdelen. De laagwerker is voorzien van geleidingswielen die kunnen worden neergelaten wanneer de laagwerker op de put wordt geplaatst. Deze wielen zetten af tegen de wand van de put, zodat de laagwerker de put niet in rijdt.

De laagwerker is zeer stabiel en heeft een grote hefcapaciteit door het unieke hefmechanisme. Hierdoor is onze laagwerker inzetbaar in vele industrieën en werkgebieden zoals scheepvaart, offshore, energiecentrales, petrochemie en nucleaire industrie.

Heeft u vragen over deze machine of wilt u meer informatie ontvangen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31(0)251-249704 of via info@bseymond.nl. U kunt ook het contactformulier gebruiken, wij reageren dan zo spoedig mogelijk.

 

bordes-3283758laagwerkercompleetklein-2942016

 

 

 

 

 

 

 

 

laagwerker0groot-300x199-6958573laagwerkerkeuring1groot-300x199-8600952

 

 

 

 

 

 

 

Onderstaande specificaties zijn indicatief, zo zijn er vele opties mogelijk en is de machine volledig naar uw wensen in te richten.

Laagwerker specificaties:

Hoofdafmetingen : L=6877 mm
: B=6220 mm
: H=3828 mm
Massa : ca.14.000 kg
Maximale werklast : ca. 500 kg
Maximale slag : ca. 10500 mm
Aangedreven wielen : 2
Maximale snelheid heffen/dalen : ca. 10 m/min
Toelaatbare scheefstand : 5 graden
Maximale rijsnelheid : ca. 2,5 km/h