Ons bedrijf

pandbse-4239030

BSE Ymond staat voor Beentjes Service Engineering, opgericht in 1996 door A. en J. Beentjes. BSE Ymond is uitgegroeid tot een specialist op het gebied van hoogwerkers en (speciaal)machinebouw. Voor diverse toepassingen in de kassenbouw, werkzaamheden op het spoor en in de industrie heeft BSE Ymond hiervoor geheel in eigen beheer machines ontwikkeld en gebouwd. In nauwe samenwerking met onze klanten worden nieuwe concepten ontwikkeld of bestaande machines gemoderniseerd en/of gereviseerd. Hierdoor heeft BSE Ymond een uitstekende naam op het gebied van innovatie en het ontwikkelen van nieuwe machines.

Onze engineeringafdeling beschikt over de modernste hulpmiddelen, voor het ontwerpen en op sterkte berekenen van nieuwe en bestaande machines. Bij ons wordt de complete engineering (mechanisch, hydraulisch, elektrisch, pneumatisch) in eigen beheer uitgevoerd, waardoor we snel kunnen inspelen op de wensen van onze klanten.

De eigen werkplaats is zeer compleet ingericht voor constructie en onderhoud van vele verschillende machines van onze klanten. Door het hanteren van korte lijnen tussen engineering en productie zijn we zeer flexibel.

Om onze klanten zo goed en zo mogelijk van dienst te zijn beschikt BSE Ymond over een aantal zeer volledig ingerichte mobiele werkplaatsen. Hierdoor kunnen eventuele storingen aan machines op locatie zeer snel worden verholpen en preventief onderhoud worden uitgevoerd.

Geschiedenis

BSE Ymond ontstond op 10 februari 1996 aan de Timmerwerf in Heemskerk, door oprichters Anton en Jaap Beentjes. Als eerste werden machines voor het beglazen van tuinbouwkassen ontworpen en gebouwd. In de jaren hierop volgend werden ook machines gebouwd voor de bouw van kassen en het aanbrengen van schermdraden en doeken. Kenmerkend voor deze machines zijn de rupsonderstellen in combinatie met de schaarconstructie voor het heffen. Rupsonderstellen zijn noodzakelijk in de tuinkassenbouw vanwege de zware omstandigheden waarin deze machines moeten werken.

Al snel was het bedrijf haar eerste huisvesting ontgroeid en in januari 2001, verhuisde we naar de Waterland in Beverwijk. In dit pand ontwikkelde BSE Ymond zich tot een breed georiënteerde machinebouwer. Daarnaast worden bestaande kassenbouwmachines steeds verder ontwikkeld en geautomatiseerd.

Naast de kassenbouw ontwikkelt BSE Ymond ook machines voor op het spoor en industrie. BSE Ymond heeft zo een breed scala aan toepassingsgebieden waar haar machines kunnen worden ingezet. In 2009 is het pand van BSE Ymond uitgebreid met een extra hal. De nieuwe hal is uitgevoerd met twee zware 10 tons kranen om ook zeer zware machine te kunnen bouwen, repareren/onderhouden en modificeren.

In 2009 heeft BSE Ymond ook het concept van een laagwerker geïntroduceerd. De laagwerker is ontwikkeld voor Corus IJmuiden voor OXYstaalfabriek 2. Met deze laagwerker kan men op en veilige en efficiënte manier onderhoud plegen aan de put waarin men continu staalplakken giet.

Wist u dat

Hoogwerkerkraan laten keuren

Kleine bouwmachine
Gebruikte materialen
Spoorhoogwerker met rups
Elektromotor

Hefmast 2500 kg
Hefmast 3000 kg

Film corus laagwerker

kettingtakel 2000 kg
Electrische kettingtakel 1000 kg
Gebruikte hoogwerkers
Agro reel system v2-0
Agro reel system v3-0
Spoorwiel en as