Keuring hoogwerker/kraan

Als fabrikant van hoogwerkers weten wij als geen ander dat de staat van de hoogwerker zeer belangrijk is om er veilig mee te kunnen blijven werken. In verband met die veiligheid is het verstandig dat u uw hoogwerkers en kranen periodiek laat keuren (wettelijk verplicht). Wij kunnen dat voor u regelen! Wij kunnen alle merken en typen hoogwerkers en kranen voor u keuren. Voor de meeste typen hoogwerkers/kranen kan dat ook nog op locatie, zodat stilstand van uw machine minimaal is. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste wetgeving wat betreft hoogwerkers/kranen en kunnen u daarbij adviseren over veiligheidssystemen en het veilig werken met de machine.

Aandachtspunten tijdens keuring hoogwerker

Tijdens een veiligheidskeuring wordt onder meer aandacht besteed aan:

  • De constructieve staat van het mechanische gedeelte van de machine
  • De constructieve staat van hefsystemen/kettingen/kabels op de machine
  • De staat en werking van hydraulische/electrische/pneumatische systemen en componenten
  • Het juiste functioneren/afstelling van veiligheidssystemen en componenenten
  • Het functioneren van noodsystemen
  • Aanwezigheid/leesbaarheid van instructies en tekstplaten
  • Volledigheid van de bijbehorende documentatieset over de machine

Mochten er veiligheidsaspecten op uw machine niet (geheel) in orde zijn, dan kunnen wij u uiteraard helpen bij het verhelpen van deze gebreken. Hierna kan de machine dan alsnog goedgekeurd worden. Vaak kan een veiligheidskeuring gecombineerd worden met een periodieke onderhoudsbeurt. Hierdoor worden extra stilstand en extra (transport) kosten vermeden!

Informeer ook naar de mogelijkheden voor een cursus/opleiding “Veilig werken met hoogwerkers in de praktijk” voor uw personeel. Neem contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31(0)251-249704 of via info@bseymond.nl. U kunt ook het contactformulier gebruiken, wij reageren dan zo spoedig mogelijk.