BSE AGRO Reel system v2.0

BSE Ymond heeft een nieuwe versie ontwikkeld en gebouwd van het zeer succesvolle AGRO Reel Systeem. In vergelijking tot zijn voorganger is dit system compacter gebouwd. De boogconstructie is lager waardoor windinvloed op het doek sterk afneemt en vervoer van het system over de weg wordt vergemakkelijkt. Net als zijn voorganger kan deze machine achterop of voorop een tractor gemonteerd worden om zo o.a. vliesdoek, vervroegingsdoek en wildnet breed neer te leggen of op te rollen. Vliesdoek wordt bijvoorbeeld vaak toegepast in het vroege voorjaar om het gewas te beschermen tegen nachtvorst. Andere toepassingen van doek/widnet zijn: vervroeging of gewasbescherming. Ook is de aandrijving van de haspels herzien, wat het system nog duurzamer maakt. Zie de link onderaan deze pagina voor de flyer van dit system. 

Doorontwikkeling AGRO Reel System

Deze innovatieve gepatenteerde machine biedt vele voordelen t.o.v. traditionele methoden:

 • Minder mensen nodig voor het uitrollen.
 • Niet meer lopen tussen het gewas, alleen in de paden, met het gevolg van minder schade aan het gewas.
 • Tijdens het uitrollen en spreiden, schuift het doek niet over het gewas: minder schade.
 • Ook oprollen via de geleiding geeft minder schade aan het gewas, doordat het doek direct opgetild wordt en niet over het gewas getrokken wordt.
 • Zowel achterop als voorop de trekker te monteren. Dit geeft het voordeel dat men tijdens het afrollen en het oprollen vooruit kan rijden. Dit vergemakkelijkt het rijden tussen de bedden door.
 • Door de arbeidsverlichting loont het de moeite om het doek vaker af te rollen en op te rollen. Bij sommige teelten is dat het meest optimaal: ’s nachts beschermen tegen de vorst en overdag zonder doek de meeste lichtinval.
 • Minder beschadiging aan het doek, waardoor deze veel vaker gebruikt kan worden.
 • Geschikt voor verschillende doeken: vliesdoek, vervroegingsdoek, wildnet, etc.
 • Geschikt voor verschillende doekbreedten van 12 tot ca. 20m
 • Afrollen van verschillende rolbreedten mogelijk.
 • Mogelijkheid tot het snel inspelen op weersverwachtingen. Het is mogelijk om zeer snel een grote oppervlakte gewas af te dekken om het te beschermen tegen vorst. Overdag kan het doek weggehaald worden om het gewas optimaal van de zon te laten profiteren.

De resultaten die tot nu toe behaald zijn met het gebruik van doek in het voorjaar in de lelieteelt zijn spectaculair te noemen. Op onafgeschermd gewas is een groeiachterstand van ca. 50% waargenomen door vorstschade! Verder is een sterke reductie van bestrijdingsmiddelen mogelijk tijdens het groeiseizoen door gebruik van doek en daarmee een beter conditie van het gewas.

Klik HIER voor de flyer van het BSE Agro Reel Systeem V2.0.

e15052-12-00001afb5-2299308