Doorontwikkeling Agro Reel systeem leidt tot efficiëntie en minder onderhoud

Het Agro Reel systeem is een speciaal door BSE Ymond ontwikkelde machine om eenvoudig en efficiënt verschillende typen doeken net over akkers te plaatsen. De productie én doorontwikkeling wordt volledig door ons uitgevoerd, hierdoor is de basiskwaliteit al hoog en daarnaast wordt de machine continue doorontwikkeld. De laatst ontwikkelingen van het Agro Reel systeem hebben geleid tot een nog betere toepassing bij hardere wind en minder onderhoud van het totaalsysteem.

Landbouw: doek eenvoudig breed plaatsen

Vele partijen kennen inmiddels het Agro Reel systeem dat zich kenmerkt door het eenvoudig neerleggen van vliesdoek, wildnet en andere doeksoorten tot wel 20 m breed. Dit systeem, volledig door BSE Ymond ontwikkeld en gebouwd, wordt in verschillende agrarische  sectoren toegepast:

  • Sierteelt
  • Boomteelt
  • Groenteteelt

Lelies, sla, prei en kool zijn voorbeelden van gewassen waarbij in de teelt vaak gebruik gemaakt wordt van doek of net. Het doel en de toepassing verschilt per gewas, bijvoorbeeld het vervroegen van gewassen, bescherming tegen nachtvorst of bescherming tegen vraatschade van wild of insecten.

Doek leggen met het Agro Reel systeem vermindert schade aan gewassen

Traditioneel wordt vliesdoek of net met de hand over het gewas op de akker getrokken. Het jonge gewas raakt hierdoor snel beschadigd, waardoor de opbrengst per teelt daalt én het gewas kwetsbaarder is voor ziekte. Het AGRO Reel systeem biedt een alternatieve manier om doek en net op de akker neer te leggen, zonder het gewas te beschadigen. Dat geldt zowel voor het plaatsen als weghalen van het beschermingsdoek of net.

Efficiënter doek leggen op akkers met het Agro Reel systeem: sneller neerleggen en weghalen van doek of net met minder mensen

Met de hand een doek of net over een akker plaatsen vraagt inzet van circa zes personen, vooral omdat het doek over de volledige breedte van de akker getrokken moet worden. Met het Agro Reel systeem kunt u deze arbeidsintensieve klus vele malen efficiënter uitvoeren. Voor dezelfde klus heeft u met het Agro Reel systeem slechts drie personen nodig én plaatst u het doek vier à vijf keer sneller.

Deze efficiëntie biedt u de mogelijkheid sneller en makkelijker te reageren op de weersverwachtingen. Bij verwachte nachtvorst heeft u minder tijd nodig om het doek te plaatsen én de volgende dag weer op te rollen, zodat uw gewas optimaal profiteert van bescherming tegen vorst en tegelijkertijd profiteert van de zonuren. Ook is het tussentijds verwijderen, voor het toepassen van bijvoorbeeld gewasbeschermingsmiddelen, eenvoudiger en efficiënter met het Agro Reel systeem.

Minder invloed van de wind op het doek

Met de nieuwe, verlaagde boogconstructie van het Agro Reel systeem is het nu nog eenvoudiger het doek of net te plaatsen bij meer wind. Door de verlaagde boogconstructie heeft de wind minder vat op het doek, terwijl u dankzij de boog het doek nog steeds eenvoudig breed plaatst. Ook is de boog opklapbaar, zodat u eenvoudig over de weg rijdt wanneer u het systeem op een tractor gemonteerd heeft.

Agro-Reel-system

Verbetering Agro Reel systeem leidt tot minder onderhoud

Recent hebben wij de aandrijving van de haspels van het Agro Reel systeem doorontwikkeld. De nieuwe haspels worden uitgevoerd met een vierkante koker in plaats van een ronde buis, waardoor niet iedere haspel voorzien hoeft te worden van een tandwiel. De tandwielen zijn slijtage gevoelige onderdelen, bijvoorbeeld door de inwerking van zand en vuil. Voor u als gebruiker resulteert dit in minder onderhoud voor het Agro Reel systeem.

Elektrische besturing Agro Reel systeem

Ook wordt ieder nieuw Agro Reel systeem tegenwoordig standaard uitgevoerd met een elektrische besturing van de haspelsnelheid en stuurarm. Dit maakt het bedienen van het Agro Reel systeem eenvoudig, intuïtief en nauwkeurig.

Agro Reel systeem

Door de doorontwikkeling van het product wordt deze steeds gebruiksvriendelijker, minder onderhoudsgevoelig én efficiënter. Het Agro Reel systeem is  uniek in zijn soort, wordt volledig door BSE Ymond ontwikkeld én gefabriceerd. Wij garanderen een kwalitatief zeer hoogwaardig eindproduct. Het Agro Reel systeem is in veel gevallen uit voorraad leverbaar en dus voor u direct beschikbaar. Informeer vrijblijvend naar een demonstratie bij u op locatie om alle voordelen van het systeem te ervaren. Ook is er indien gewenst meer documentatie en een demonstratievideo beschikbaar. BSE Ymond BV is telefonisch bereikbaar op 0251249704 of op info@bseymond.nl