Ontwikkeling meetpantograaf voor op het spoor

Wij werken continue aan het verbeteren van onze machines. Hoe? Door de feedback die onze klanten op basis van praktijkervaring geven mee te nemen in het ontwerp van de volgende machine. Een mooi voorbeeld is onze nieuwste meetpantograaf voor op het spoor. Op basis van feedback hebben wij het meetsysteem functioneler, duurzamer en gebruiksvriendelijker gemaakt.

Meetpantograaf voor spoorwegen

Wij hebben opnieuw een meetsysteem voor het spoor ontwikkeld, dit keer voor toepassing in het buitenland. Onze klant zal de nieuwe meetpantograaf gebruiken om de rijdraadhoogte te meten. Het systeem is in staat metingen te doen op bovenleiding die tussen de 3,5 en 5,5 meter boven de spoorstaaf hangt. Dit terwijl variaties in rijdraadhoogte worden opgevangen doordat het systeem steeds meebeweegt met de rijdraad. De hoogte wordt continu weergegeven op een groot digitaal LED display. De zijdelingse positie van de bovenleiding kan handmatig afgelezen worden op de liniaal die tegen de bovenleiding aan zit.

Ontwikkeling meetpantograaf

In de ontwikkeling en bouw van het nieuwe meetsysteem hebben wij een aantal aanpassingen doorgevoerd op basis van feedback uit de praktijk. Hierdoor is de nieuwe pantograaf nóg functioneler, duurzamer en gebruiksvriendelijker. Dankzij de feedback van onze klanten kunnen wij onze machines continue door ontwikkelen. Zo doen wij er alles aan om onze machines beter te maken, u de beste machine te bieden én onze hoge standaarden waar te maken.

Wilt u meer weten over onze meetpantograaf, engineering diensten of andere machines? Neem vrijblijvend contact op per e-mail of telefoon, wij gaan graag met u in gesprek!