Levering twee identieke schaarhoogwerkers op rupsbanden voor kassenbouw

Met enige trots melden we dat vandaag twee identieke machines voor eenzelfde klant bij ons uit de fabriek vertrekken. Deze schaarhoogwerkers op ruspbanden worden ingezet als beglaasmachines in de kassenbouw.

Weer iets waar wij als team van BSE Ymond natuurlijk trots op zijn.

Schaarhoogwerker voor beglazing kas

Onze klant in de Verenigde Staten is een onderaannemer van een gerenommeerde kassenfabrikant. Zij richten zich op kassenbouw in de breedte en gaan deze schaarhoogwerkers specifiek inzetten voor het beglazen van kassen. De hoogwerkers beschikken over platformen 6,5m bij 4,3m en bieden ruimte aan 3 personen. De hoogwerker kan een hoogte bereiken van maximaal 8 meter en beschikken over een nivelleringen-systeem in twee richtingen (links/rechts/voor/achter). Uiteraard zijn de hoogwerkers voorzien van rupsbanden zodat ook in slechter terrein (door)gewerkt kan worden en stilstand maximaal gereduceerd wordt.

schaarhoogwerker voor beglazen tuinbouwkas

Schaarhoogwerker transporteren

De machines gaan nu op transport. Ze worden bij ons met een dieplader opgehaald en gelost in de haven van Antwerpen. De havenmedewerkers rijden de hoogwerker met onze instructies de boot op en bij aankomst weer af, dit noemen we RORO wat staat voor roll-on-roll-off. De machines kunnen  overigens ook in een container vervoerd worden maar ivm schaarste van containers is voor deze transportoplossing gekozen. Het nadeel van vervoer per container is daarnaast ook dat de machine deels gemonteerd en gedemonteerd moe worden, i.v.m. de afmetingen.

De machines worden medio mei/juni in gebruik genomen. Deze machines vormen een uitbreiding van het machinepark. BSE Ymond is aanwezig bij de ingebruikname voor de laatste controle, inregeling op klant specifieke wensen (zoals snelheid) en instructies.

Uiteraard wensen we onze klant ontzettend veel plezier met deze prachtige schaarhoogwerkers op rupsbanden.