Voor de tuinkassenbouw heeft BSE Ymond een groot aantal machines ontwikkeld en gebouwd. Deze machines worden gedurende alle fasen van de bouw van tuinbouwkassen, bijvoorbeeld voor het opzetten van de stalen constructie, het trekken van schermdraden en het het beglazen, gebruikt. Voor ieder van deze specifieke processen heeft BSE Ymond de juiste hoogwerker in huis.

Doordat deze machines vaak in zware omstandigheden werken worden ze gekenmerkt door robuustheid. Alle machines zijn voorzien van hun eigen John Deere of JCB dieselmotoren. Deze voldoen aan de laatste Tier 4 final normering, waardoor de uitstoot van NOx en roetdeeltjes zeer beperkt is en de motoren toch sterk en efficient zijn. De norm wordt behaald door toepassing van een SCR (Selective Catalytic Reduction) met Add-blue. Regeneratie van een roetfilter is hierdoor niet nodig.

Alle machines zijn radiografisch bestuurbaar, wat de machines zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt maakt. De machines worden volledig naar specificatie van de klant ontworpen en gebouwd, waardoor er voor iedere werkwijze een geschikte machine wordt ontworpen.

Hieronder volgt een aantal typen schaarhoogwerkers die wij voor u kunnen bouwen:

 • BSE Bouwmachine
  De bouwmachine wordt gebruikt voor het overeind zetten van de stalen constructie van de tuinbouwkas. Hij is vaak voorzien van een hefmast voor het heffen van het bouwmateriaal
 • BSE Kleine bouwmachine
  Deze machine is special ontwikkelt ter assistentie van de BSE bouwmachine tijdens het bouwproces. De kleine bouwmachine is zeer compact (containerformaat) en kan daardoor voor vele (af)montage werkzaamheden gebruikt worden. Hefcapaciteiten liggen rond de 1000kg.
 • BSE Patentbouwmachine
  Dit speciale type bouwmachine kan de poten van de tuinkas direct meenemen en zelf plaatsen op de betonnen voeten. Naast de verhoogde efficientie, hoeven de poten niet meer in de modder te liggen en blijven ze schoon.
 • BSE Beglaasmachine
  De beglaasmachine wordt gebruik voor het aanbrengen van de glazen ramen in de tuinbouwkas. Hiervoor zijn speciaal ontworpen glasmanipulators aanwezig op het platform van de machine om de ramen eenvoudig te plaatsen.
 • BSE Schermmachine
  Om het klimaat te beheersen zijn er vaak schermen aanwezig bovenin de tuinbouwkas. Deze draden worden geleid door schermdraden, welke gezamelijk met de doeken worden aangebracht met behulp van de schermmachine.

Klik voor meer informatie op de link of rechts op een van de bijbehorende foto’s.

Voor een vrijblijvende informatieaanvraag kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen op +31(0)251-249704.