Beglaasmachine

dscn0075-300x225-2209642

Voor het aanbrengen van glas op tuinbouwkassen heeft BSE Ymond de BSE beglaasmachine ontwikkeld, een rupshoogwerker. Omdat de omstandigheden tijdens de bouw van kassen vaak zwaar zijn, kan met hoogwerkers op wielen simpelweg niet worden volstaan.

De beglaasmachine is uitgerust met glasmanipulators aan beide zijden van het platform. Deze manipulators zijn voorzien van rekken waaraan met behulp van vacuüm de glasplaten omhoog gebracht kunnen worden. De armen van glasmanipulators kunnen hydraulisch op en neer bediend worden. De manipulators kunnen handmatig of hydraulisch worden verreden langs de rand van het bordes. Om glaspakketten omhoog te brengen is de machine voorzien van glaskantelaars. Deze glaskantelaars kunnen glaspakketten volledig hydraulisch kantelen, heffen, draaien en het platform op drukken. Op het platform zijn

glaskarren aanwezig die het glaspakket van de kantelaar ontvangen en het platform op rollen. Met de manipulators kan het glas in de kappen van de kas worden geplaatst.

De beglaasmachine is voorzien van een dieselmotor met daaraan gekoppeld een set hydauliekpompen. De hydauliekpompen zorgen voor de aandrijving van de rupskettingen, de functies op de onderwagen en het bordes, het heffen en dalen van het platform. Alle machines worden standaard geleverd met radiografische besturing. Besturing van het rijden en heffen dalen is daarnaast ook proportioneel regelbaar.

Opties en mogelijkheden beglaasmachine

Als opties kunnen beglaasmachines onder meer geleverd worden met:

  • Hydraulisch rijden van de glasmanipulators
  • Extra kantelaar aan de achterzijde van de onderwagen
  • Platform uitschuifbaar aan 2, 3 of 4 zijden
  • Verhogingsplateaus op het bordes voor extra werkhoogte en opbergruimte
  • Hefmast, hefvermogen tot 3000 kg, voor eenvoudig heffen van materialen
  • Omvormer voor 230V voorziening op onderwagen en/of platform
  • Automatisch vlakstellen
  • Motor status weegave in display
  • Opbergkasten op onderwagen en/of platform

Kortom, de machine kan volledig naar uw wensen en werkwijze worden ingericht. Neem voor informatie, vragen of de mogelijkheden contact met ons op, tel: +31(0)251-249 704. Wordt u liever gebeld, vul dan uw gegevens rechtsboven op deze pagina in. Voor meer informatie over onze beglaasmachine kunt u het contactformulier gebruiken.

e97006-29-foto2-300x225-9877664