Panthograaf

meetbladtek-8007544Voor hoogtemeting aan de rijdraad boven het spoor heeft BSE Ymond een meetblad/panthograaf ontwikkeld en gebouwd. Een meetblad wordt gebruikt om te controleren/bevestigen of bovenleiding (nog) op de juiste hoogte boven de rails hangt. Meten van rijdraadhoogte kan tijdens onderhoud en inspectie, of bij het vervangen van deze draden.

meetblad3-2383126

Het meetblad is van een hydraulisch cilinder voorzien om het blad tegen de rijdraad aan te zetten. Een verende constructie zorgt ervoor dat het meetblad de draden kan volgen. Het meetblad is voorzien van een digitale uitlezing op een LCD scherm. Hierdoor is tijdens werkzaamheden eenvoudig af te lezen op welke hoogte de draden hangen. De zijdelingse positie van de rijdraad of “zigzag” is af te lezen op een liniaal. Ook is het mogelijk om de data op te slaan met een datalogger, zodat de data later terug te lezen en eventueel te bewerken is.

Het meetblad kan op vele verschillende voertuigen en machines opgebouwd worden. Overal waar de hoogte van bovenleiding gemeten/gecontroleerd dient te worden is het meetblad in te zetten. Indien er geen hydraulische voeding aanwezig is kan deze bij het apart meegeleverd worden. Ook kan de pantograaf eventueel opklapbaar gemaakt worden indien de inbouwruimte beperkt is.

Voor een vragen of een vrijblijvende informatieaanvraag kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen op +31(0)251-249 704. Wordt u liever gebeld, vul dan uw gegevens rechtsboven op deze pagina in. Onderstaande specificaties zijn indicatief, voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling engineering. Hiervoor kunt het contactformulier gebruiken.

Meetblad specificaties:

Hoofdafmetingen : L= 340 mm
: B= 1700 mm
: H= 1900/4100 mm
Massa : ca.150 kg
Nauwkeurigheid hoogtemeting : +/- 1 cm