Haspelbokken

haspelbok3groot-300x183-2931256

Voor het vervangen van bovenleiding in de railinfra zijn de BSE haspelbokken het ideale hulpmiddel. Voor zowel het afrollen van nieuwe rijdraden als het oprollen van oude draden kunnen de haspelbokken worden gebruikt. Met een set haspelbokken bij elkaar geplaatst op een platform kunnen dubbele rijdraden in een één keer worden vervangen of gemonteerd. De haspelbokken kunnen op platte karren voor op het spoor, of op frames met twist-lock bevestigingen worden geleverd. Uiteraard zijn klantspecifieke uitvoeringen bij ons ook mogelijk.

Iedere haspelbok set die oude draden oprolt is uitgevoerd met een dieselmotor als aandrijving. De haspelbokken zijn voorzien van aandrijving en remmen om zowel oude draad te kunnen oprollen en nieuwe draden onder voorspanning te kunnen monteren. De remschijven kunnen wegklapbaar worden uitgevoerd om de haspels eenvoudig uit te nemen. Het platform kan dus volledig autonoom werken, omdat het niet afhankelijk is van een externe krachtbron.

De besturing is volledig hydraulisch, waarbij de functies van de haspelbokken vanaf een centraal punt op de constructie worden bediend. Ook kunnen de functies elektrisch of radiografisch worden aangestuurd, indien dit gewenst is.

Om de draden op de juiste hoogte te kunnen monteren, kan een draadlifter op het platform gemonteerd worden. Ook kan er een meetsysteem/pantograaf worden meegeleverd. BSE Ymond kan u op die manier een totaaloplossing bieden: een platform wat zowel de nieuwe draad kan trekken en de oude kan oprollen, de draden op de juiste hoogte kan brengen voor montage en kan meten of de draden werkelijk op de goede hoogte hangen na montage.

Meer informatie over haspelbokken voor railinfra

Voor een vragen of een vrijblijvende informatieaanvraag kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen op +31(0)251-249 704. Wordt u liever gebeld, vul dan uw gegevens rechtsboven op deze pagina in. Voor meer informatie over onze haspelbokken kunt u het contactformulier gebruiken.