Draadlifter

draadlifter4-8246818Voor montage (nieuwbouw) of onderhoudswerkzaamheden aan de railinfra heeft BSE Ymond een (dubbele) draadliftunit ontwikkeld. De draadlifter maakt werkzaamheden aan de bovenleiding boven het spoor een stuk eenvoudiger. De draadlifter is in staat om nieuwe bovenleiding dat van een haspel wordt afgerold omhoog te drukken en zorgt in bochten ervoor dat de haspel op de juiste manier wordt afgerold. Bovendien dan de draadlifter de rijdraad in de juiste “zigzag” configuratie brengen. Aan het uiteinde van de mast kunnen rollen gemonteerd worden die de draad in drie of vier richtingen kunnen geleiden. Wanneer er twee rollenkoppen op een unit worden gemonteerd kunnen meerdere rijdraden tegelijkertijd vernieuwd worden zonder dat deze elkaar hinderen.

De draadlifter kan afhankelijk van de vereiste horizontale, verticale belasting en werkhoogte worden aangepast aan de wensen van onze klanten. Bovendien kan de draadlifter telescopisch uitschuifbaar en opklapbaar gemaakt worden. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat de draadlifter compact weggeklapt kan worden wanneer deze niet gebruikt wordt. De draadlifter is ook voorzien van eindschakelaars die detecteren in welke stand de draadlifter zich bevindt.

Voor veschillende klanten heeft BSE Ymond al draadlifters geleverd. De foto’s rechts op deze pagina geven hier enkele voorbeelden van. Voor een vragen of een vrijblijvende informatieaanvraag kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen op +31(0)251-249 704. Wordt u liever gebeld, vul dan uw gegevens rechtsboven op deze pagina in. Onderstaande specificaties zijn indicatief, voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling engineering. Hiervoor kunt het contactformulier gebruiken.

BSE Ymond biedt ook standaardoplossingen voor het vernieuwen van rijdraad op het spoor. Zo hebben wij bijvoorbeeld frames waarop zowel haspelunits voor het afrollen/oprollen van (rij)draad als een draadlifter op gemonteerd zijn. Er zijn ook varianten mogelijk waarbij er ook nog een meetsysteem voor hoogtemeting van de rijdraad aanwezig is. Informeer naar de mogelijkheden.

De afgebeelde draadlifter kan in een aantal configuraties gebruikt worden. Er kan een grote katrol worden gemonteerd voor het aanbrengen van rijdraad. Een draadrolkop kan tegelijkertijd worden gebruikt om een tweede draad te liften.

Draadlifter specificaties:

Hoofdafmetingen (zware uitvoering) : L= 290 mm
: B= 560 mm
: H= 3100/5400 mm
Massa : ca.300 kg
Maximale verticale belasting : ca.350 kg
Maximale horizontale belasting : ca.400 kg
Maximale zijdelingse beweging : 1000 mm (bovenzijde)