Rupskraanplatform

Voor het in de kas en op hoogte brengen van het materiaal dat is benodigd voor het bouwen van de tuinbouwkassen heeft BSE Ymond het rupskraanplatform ontwikkeld en gebouwd. Deze machine op zwaar rupsonderstel is ideaal voor de doorgaans zware omstandigheden tijdens de bouw van tuinbouwkassen. Doordat het materiaal op het platform van de machine ligt, blijft dit schoon en onbeschadigd. De autolaadkraan met spantenklem maakt het eenvoudig om de spanten, poten en goten eenvoudig op hoogte te brengen.  

De machine is voorzien van een radiografische besturing waarmee alle functies van het platform en de autolaadkraan bediend kunnen worden. Alle kraanfuncties en het rijden van de machines kunnen proportioneel worden bediend met de joysticks op deze radiografische besturing. In plaats van de haak kan een spantenklem met hydraulisch rotator worden gemonteerd. Deze kan worden gebruikt om bijvoorbeeld spanten gemakkelijk op zijn plek te manoeuvreren bovenin de kas. De hydraulische rotator maakt het nauwkeuring manoeuvreren (draaien) van de spanten bovenin de kas eenvoudig. De veiligheid van de mensen op de grond is gewaarborgd door de hydraulische bedienbare vergrendeling van de spant in de spantenklem.

De machine is voorzien van een hydraulisch systeem met drie pompen waarvan er twee zijn voor het hydraulisch rijden van de machine. De derde pomp verzorgd de olie aanvoer naar de kraan en platform functies. Zo kan het platform in lengte en breedte richting nivelleren om zo het platform altijd recht te kunnen zetten t.o.v. de ondergrond. De dieselmotor is volledig weg gewerkt onder de platform vloer zodat het volledige vloeroppervlak gebruikt kan worden voor kassenbouw materiaal.

De elektrische schakelkasten op de machine zijn standaard van roestvaststaal (RVS). Dit maakt ze duurzaam en zeer weersbestendig. In de eerste RVS schakelkast zijn de klemmen en machine controller gemonteerd. Deze kast is ook voorzien van een display voor de machine controller en een display voor de dieselmotor. Voor de gebruiker is het zo makkelijk om de status van de machine te controleren zonder dat er kasten hoeven worden geopend. De tweede RVS kast is voorzien van een omvormer, zodat er altijd een 230VAC voeding aanwezig is op de machine. Deze aansluitingen worden vaak gebruikt voor het laden van accu’s voor draagbaar elektrisch gereedschap. Hiervoor is ook een waterdichte opbergkast met 230VAC aansluiting gemonteerd.

Alle delen van de machine zijn gepoedercoat en kunnen in elke RAL kleur naar wens van de klant worden gecoat. De platformvloer is voorzien van stevige stalen tranenplaten. Ook zijn voldoende vuur verzinkte rongen geplaatst om het materiaal veilig neer te kunnen leggen op het platform. Speciale vuur verzinkte steunkokers worden ook meegeleverd, wanneer met het materiaal dwars op de machine wil neerleggen. Achterop maakt een trap het eenvoudig om op het platform te klimmen.

Indien gewenst kan de machine kan volledig naar uw wensen en werkwijze worden ingericht. Neem voor informatie, vragen of de mogelijkheden contact met ons op, tel: +31(0)251-249 704. Wordt u liever gebeld, vul dan uw gegevens rechtsboven op deze pagina in. Voor meer informatie over ons rupskraanplatform kunt u het contactformulier gebruiken.