Bouwplatform

bouw0groot-300x225-5550933

Voor de bouw van tuinbouwkassen heeft BSE Ymond de BSE bouwmachine ontwikkeld, een rupshoogwerker. Omdat de omstandigheden tijdens de bouw van kassen vaak zwaar zijn, kan met hoogwerkers op wielen simpelweg niet worden volstaan. De bouwmachine wordt gebruikt voor het opzetten van de staalconstructie van de kas. Dit zijn de poten die op de betonnen voeten worden geplaatst en de spanten die tussen de poten worden gemonteerd. Ook worden de goten en eventueel de nokken van de kas met een bouwmachine geplaatst.

Omdat de zware spanten naar het bordes getransporteerd moeten worden is vaak een hefmast op de onderbouw van de machine gemonteerd. Deze kan de spanten vanaf de grond oppakken en net als een heftruck naar boven transporteren. Er kan ook gekozen worden voor een autolaadkraan op de onderbouw, voor het eenvoudig heffen van materialen. Het scharenpakket met daarin een hydraulische telescoop cilinder zorgt voor het heffen van het platform, waarbij hefcapaciteiten tot 3000kg mogelijk zijn. Door de speciale constructie van het platform kan deze aan 4 zijden uitschuifbaar gemaakt worden, waardoor een zeer grote vloeroppervlakte ontstaat. Door de speciale constructie van de onderbouw kan de machine tot maximaal 5 graden in lengte en breedterichting (eventueel automatisch) vlakgesteld worden, waardoor er op zeer oneffen terrein veilig gewerkt kan worden.

De bouwmachine is voorzien van een dieselmotor met daaraan gekoppeld een set hydrauliekpompen. De hydrauliekpompen zorgen voor de aandrijving van de rupskettingen en de functies op de onderwagen en het bordes en het heffen en dalen van het platform. Alle machines worden standaard geleverd met radiografische besturing. Besturing van het rijden en heffen dalen is daarnaast ook proportioneel regelbaar.

Extra opties Bouwplatform

Als opties kunnen bouwmachines onder meer geleverd worden met:

  • Hefmast, hefvermogen tot 3000 kg
  • Omvormer voor 230V voorziening op onderwagen en/of platform
  • Automatisch vlakstellen
  • Motor status weegave in display
  • Opbergkasten op onderwagen en/of platform
  • Frame voor hefmast voor eenvoudig heffen van materialen
  • Autolaadkraan op onderwagen

Kortom, de machine kan volledig naar uw wensen en werkwijze worden ingericht. Neem voor informatie, vragen of de mogelijkheden contact met ons op, tel: +31(0)251-249 704. Wordt u liever gebeld, vul dan uw gegevens rechtsboven op deze pagina in. Voor meer informatie over onze bouwmachine kunt u het contactformulier gebruiken.bouw2groot-300x225-9232832