BSE Ymond bouwt nieuw bovenleiding hoogte meetsysteem

Voor toepassing op het spoor bouwt BSE Ymond momenteel een nieuw meetsysteem ten behoeve van het meten van de rijdraadhoogte. Het nieuwe meetsysteem wordt geleverd met data logger. Hierdoor kan de data (hoogteverloop van de bovenleiding over een bepaald tracé) worden opgeslagen en achteraf worden geanalyseerd. Het nieuwe systeem zal in Spanje ingezet gaan worden.

Het systeem is in staat metingen te doen op bovenleiding die tussen de 3,5 en 5,5 meter boven de spoorstaaf hangt. Dit terwijl variaties in rijdraadhoogte worden opgevangen doordat het systeem steeds meebeweegt met de rijdraad. De hoogte wordt continu weergegeven op een groot digital LED display. De zijdelingse positie van de bovenleiding kan handmatig worden afgelezen op de liniaal die tegen de bovenleiding aan zit.

Met de bouw van het nieuwe meetssysteem zijn er weer een aantal aanpassingen doorgevoerd om het systeem nog functioneler en duurzamer te maken. Hierdoor worden producten van BSE Ymond steeds beter, omdat feedback uit de praktijk meegenomen wordt in het ontwerp van de volgende machine.