Voor Oxystaalfabriek 2 van TATA Steel  IJmuiden heeft BSE Ymond recent een laagwerker ontwikkelt en gebouwd. De laagwerker zorgt ervoor dat onderhoud, inspectie en het verwisselen van segmenten in de gietput van de continugietmachines van oxystaalfabriek 2 veiliger en efficiënter kan verlopen. Onderhoudspersoneel kan vanaf het platform van de laagwerker wat in de put naar beneden wordt gelaten eenvoudig naar de juiste plaats manoeuvreren. Hierdoor is het niet meer nodig dat deze mensen in klimharnassen over bestaande installaties heen klimmen, met alle gevaren die daarbij horen, om daar onderhoud aan te plegen.

Om volledig zelfstandig te kunnen opereren, is de laagwerker uitgerust met een eigen dieselmotor als krachtbron. De hydraulische installatie zorgt voor de aandrijving van de wielen en het hijsmechanisme. Door het unieke hijsmechanisme met schaarconstructie is het bordes zeer stabiel. Voor extra werkbereik is het bordes uitgerust met uitschuifdelen. De laagwerker is voorzien van geleidingswielen die kunnen worden neergelaten wanneer de laagwerker op de put wordt geplaatst. Deze wielen zetten af tegen de wand van de put om te zorgen dat de laagwerker niet de put in rijdt.

Door het unieke hefmechanisme is het platform zeer stabiel en heeft een grote hefcapaciteit. Hierdoor kan het concept van een laagwerker in vele industrieën worden ingezet. Te denken valt aan scheepvaart, offshore, energiecentrales, petrochemie en nucleaire industrie.

Wanneer u vragen heeft over deze machine of meer informatie wilt ontvangen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31(0)251-249704 of via info@bseymond.nl. U kunt ook het contactformulier gebruiken, wij reageren dan zo spoedig mogelijk.

 

BordesLaagwerkercompleetklein

 

 

 

 

 

 

 

 

laagwerker0grootlaagwerkerkeuring1groot

 

 

 

 

 

 

 

Onderstaande specificaties zijn indicatief, zo zijn er vele opties mogelijk en is de machine volledig naar uw wensen in te richten.

Laagwerker specificaties:

Hoofdafmetingen : L=6877 mm
: B=6220 mm
: H=3828 mm
Massa : ca.14.000 kg
Maximale werklast : ca. 500 kg
Maximale slag : ca. 10500 mm
Aangedreven wielen : 2
Maximale snelheid heffen/dalen : ca. 10 m/min
Toelaatbare scheefstand : 5 graden
Maximale rijsnelheid : ca. 2,5 km/h