Modificering

Voor veel klanten heeft BSE Ymond modificaties uitgevoerd op hun machines en voertuigen. Modificeren kan om een aantal redenen uitgevoerd worden:

  • Het moderniseren van de machine naar de nieuwste stand van de techniek
  • Het aanpassen van machinedelen voor extra functionaliteit
  • Aanbrengen van extra hulpmiddelen op machines voor het verhogen van de functionaliteit
  • Om de machine bedrijfszekerder te maken
  • Om grote investeringen in nieuw materieel uit te stellen

Modificeren is een manier om oudere machines en voertuigen tegen relatief kleine investeringen gebruiksvriendelijker of functioneler te maken.

Omdat BSE Ymond een goede engineeringsafdeling en een werkplaats heeft, kan de gehele modificatie in één keer doorgevoerd worden. Onze engineeringsafdeling kan benodigde structurele calculaties maken indien dit nodig is. Ook kunnen de schema’s van het elektrische en hydraulische systeem direct aangepast worden indien nodig. In onze werkplaats kunnen alle wijzigingen direct opgenomen worden in de bestaande systemen en kunnen eventuele nieuwe onderdelen vervaardigd worden. Na afronding van de aanpassingen is vaak een keuring nodig om de veiligheidsaspecten te testen. Dit kunnen wij zelf doen of wanneer dit nodig is kunnen we hiervoor de benodigde instanties inschakelen.

Een goed voorbeeld van een modificatie is het aanbrengen van een radiografische besturing op een machine of voertuig. Een dergelijke relatief goedkope aanpassing kan een aanmerkelijk effect hebben in gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Voor een klant hebben wij het besturingssysteem van een Ruthmann mobiele hoogwerker vernieuwd. Het oude systeem bestond uit printplaten en gaf erg vaak storingen. De complete besturing, inclusief kunststof kasten, hebben wij vernieuwd voor een moderne PLC besturing. Het systeem is hierdoor veel flexibeler en veel betrouwbaarder.

Informeer vrijblijvend naar de modificatie mogelijkheden voor uw machines en voertuigen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij met u meedenken en zo tot de beste oplossing komen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31(0)251-249 704 of via info@bseymond.nl. U kunt ook het contactformulier gebruiken, wij reageren dan zo spoedig mogelijk.

BSE Ymond heeft onder andere zeer uitgebreide modificaties gedaan aan onderstaande machines en voertuigen voor haar klanten: