BSE Ymond ontstond op 10 februari 1996 aan de Timmerwerf in Heemskerk, door oprichters Anton en Jaap Beentjes. Als eerste werden machines voor het beglazen van tuinbouwkassen ontworpen en gebouwd. In de jaren hierop volgend werden ook machines gebouwd voor de bouw van kassen en het aanbrengen van schermdraden en doeken. Kenmerkend voor deze machines zijn de rupsonderstellen in combinatie met de schaarconstructie voor het heffen. Rupsonderstellen zijn noodzakelijk in de tuinkassenbouw vanwege de zware omstandigheden waarin deze machines moeten werken.

Al snel was het bedrijf haar eerste huisvesting ontgroeid en in januari 2001, verhuisde we naar de Waterland in Beverwijk. In dit pand ontwikkelde BSE Ymond zich tot een breed georiënteerde machinebouwer. Daarnaast worden bestaande kassenbouwmachines steeds verder ontwikkelt en geautomatiseerd.

Naast de kassenbouw ontwikkelt BSE Ymond ook machines voor op het spoor en industrie. BSE Ymond heeft zo een breed scala aan toepassingsgebieden waar haar machines kunnen worden ingezet. In 2009 is het pand van BSE Ymond uitgebreid met een extra hal. De nieuwe hal is uitgevoerd met twee zware 10 tons kranen om ook zeer zware machine te kunnen bouwen, repareren/onderhouden en modificeren.

In 2009 heeft BSE Ymond ook het concept van een laagwerker geïntroduceerd. De laagwerker is ontwikkeld voor Corus IJmuiden voor OXYstaalfabriek 2. Met deze laagwerker kan men op en veilige en efficiënte manier onderhoud plegen aan de put waarin men continu staalplakken giet.